Kirjoja mökille, veneeseen tai tuliaisiksi

Kesäviikon lukusuositukset veneeseen, mökille tai tuliaisiksi:
Peter Høegin Norsunhoitajien lapset on mainio kesäkirja – hengästyttävän hulvatonta kohellusta, mutta myös syvällisiä ajatuksia.
Bo Carpelanin Kesän varjot on tunnelmallinen kuvaus perhehistoriaan paluusta.
Leijonsköld Oxenstiernan Merileijona on historiallis-romanttinen meriromaani 1700-luvulta.
Asimovin Säätiö ei esittelyjä kaipaa. Tämä ensimmäinen osa kertoo säätiön synntystä, sen kehityksestä galaktiseksi kauppamahdiksi sekä sen ratkomista kriiseistä. Muutkin osat löytyvät hyllystä.
Arkadi & Boris Strugatskin Hankalaa olla jumala on neuvostoscifin klassikko: Miten saada keskiaikaisen ja väkivaltaisen planeetan asukkaat elämään ihmisiksi?
Robert J. Sawyerin Watch aloittaa tarinan ystävällisestä älykkäästä tietoverkosta, jota virkakoneisto vainoaa, mutta nuori nainen auttaa. Myös jatko-osat saatavilla.
Ursula Le Guinin Maameren tarinat on jännittävä ja kirkastava fantaisiasaaga, joka jokaisen nuoren pitäisi lukea, ja jokaisen aikuisen pitäisi lukea uudestaan.
Scifi-kirjailijanakin tunnetun Alexandra Salmelan Mielikuvitusystävä on varhaisnuorten seikkailu, jossa kaikki ei mene kuin Strömsössä.
Veneessä tarvitaan tietysti Veneenohjaajan käsikirja sekä Kipparin aapinen. Kannattaa lukea jo ennen kuin ollaan karilla.
Gabrielle Zevinin Tuulisen saaren kirjakauppias on tyylipuhdas ja romanttinen aikuisten satu, samalla lukemisen ja lukijoiden ylistys.
Erkki Riimalan Höyryä Helsingin vesillä esittelee pääkaupungin paikallisliikenteen höyryveneitä ja saaristoreittien matkustajahöyrylaivoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s